زغال شومینه

مقدمه: یکی از کاربردی ترین ابزار هایی که انسان از دیرباز با آن سروکار داشته است زغال است. خواه زغال شومینه باشد یا زغال کبابی یا معمولی. زغال یکی ازمهم ترین چیز هاییست که بشر از ابتدای آفرینش تا کنون از آن استفاده میکنند. از این ماده در گذشته برای گرم کردن و پختن غذا استفاده میشد. اما امروزه بیشتر به منظور استفاده در باربیکیو و پختن غذا و یا برای قلیان و شومینه مورد استفاده قرار میگیرد. حال به دلیل اهمیت زغال و در این مقاله به انواع زغال و کاربرد های آن خواهیم پرداخت. همچنین نحوه تولید و خرید و فروش زغال را شرح خواهیم داد. پس چنانچه به این اطلاعات علاقه مند هستید و یا در راستای فعالیت شماست میتوانید تا انتها با ما باشید.


زغال چیست؟

قبل از آنکه به انواع زغال نظیر زغال شومینه بپردازیم بهتر است ابتدا بدانیم زغال چیست؟ در واقع زغال یک ماده شکننده، سبک و سیاه رنگ است که از طریق نیم سوز کردن چوب و یا دیگر بخش های گیاه و جانوران تشکیل میشود. طی این فرآیند چوب یا بخش های جانوری و گیاهی بخش زیادی از گاز و آب خود را از دست میدهند و در نهایت یک جسم جامد اسفنجی بر جای میگذارند. گفتنی است که بخش اعظم زغال از کربن خالص تشکیل شده است.

طرز تهیه زغال چگونه است؟

زغال شومینه نوع خاصی از زغال است که در این تقسیم بندی قرار نمیگیرد. اما در ادامه این مقاله به آن خواهیم پرداخت.
روش سنتی:
در این روش چوب ها را در کوره های مخصوص و در بسته قرار میدهند. سپس آتش را در کوره ها روشن میکنند . پس از تبدیل زغال ها به چوب اقدام به جمع آوری و فروش زغال میکنند.
روش نوین:
در این روش ابتدا تکه و شاخ و برگ های اضافی چوب ها را در دستگاه خردکن میریزند. در این دستگاه چوب ها به قطعات کوچکتری تبدیل میشوند. سپس این قطعات را در کوره قرار میدهند. در این مرحله زغال تشکیل میشود. اما زغال تشکیل شده را آسیاب میکنند و پس از آن شست و شو میدهند. پس از آنکه زغال ها شسته شدند مجددا آسیاب شده و خشک میشوند. در ادامه زغال های خشک شده را با صمغ گیاهی ترکیب میکنند و در قالب قرار میدهند و به وسیله دستگاه پرس فشرده میکنند. پس از این مرحله زغال ها در اشکال محتلف و با عنوان زغال قالبی تولید میشود.

انواع زغال

زغال شومینه :

اگر چه انواع مختلفی زغال وجود دارد ولی یکی از خاص ترین نوع زغال ها زغال شومینه است. این نوع زغال به زغال نسوز هم معروف هستند که در برابر آتش پایدار و مقاوم هستند. این زغال ها دارای پایه سیلیکونی هستند. همین موضوع سبب میشود که این نوع زغال در برابر آتش تغییر ساختار و رنگ نداشته باشند و بویی تولید نکنند.

زغال کبابی:

معمولا زغال کبابی همان زغال معمولی است که به روش سنتی تولید میشود. اما برخی از افراد از زغال های قالبی نیز برای تهیه کباب استفاده میکنند. اما مرسوم ترین زغالی که برای کباب کردن استفاده میشود همان زغال معمولی است.

زغال لیمو:

زغال لیمو معمولا از درخت لیمو و یا درخت مرکبات تشکیل میشود. این زغال نسبت به سایر زغال ها از کیفیت بالاتری برخودار است. از ویژگی های این زغال میتوان به ظاهر براق، سفت بودن، زود اشتعالی، دود اندک، خاکستر کم، بدون جرقه بودن آن اشاره کرد.
کیفیت زغال ها چکونه است؟
حال که با زغال شومینه و دیگر زغال ها آشنا شدیم بهتر است بدانیم چگونه اقدام به خرید زغال کنیم. در واقع زغال ها بسته به نوع چوب، نحوه تهیه زغال و نوع زغال دارای کیفیت های متفاوتی هستند. مثلا برای تهیه زغال کبابی از چوب های مختلفی استفاده میشود. از آنجایی که چوب های مورد استفاده در این زغال ها بی کیفیت است زغال بی کیفیتی نیز تولید میشود. اما مثلا در زغال لیمو از چوب های با کیفیت درخت لیمو و مرکبات استفاده میشود و در نتیجه زغال با کیفیتی نیز تولید میشود.

زغال شومینه ارزان

کیفیت زغال ها چگونه است؟

حال که با زغال شومینه و دیگر زغال ها آشنا شدیم بهتر است بدانیم چگونه اقدام به خرید زغال کنیم. در واقع زغال ها بسته به نوع چوب، نحوه تهیه زغال و نوع زغال دارای کیفیت های متفاوتی هستند. مثلا برای تهیه زغال کبابی از چوب های مختلفی استفاده میشود. از آنجایی که چوب های مورد استفاده در این زغال ها بی کیفیت است زغال بی کیفیتی نیز تولید میشود. اما مثلا در زغال لیمو از چوب های با کیفیت درخت لیمو و مرکبات استفاده میشود و در نتیجه زغال با کیفیتی نیز تولید میشود.

خرید و فروش زغال

اگر برای استفاده شخصی و یا برای فروشگاهتان قصد خرید و فروش زغال به صورت عمده دارید، باید دقت کنید که از فروشگاه های معتبر خرید کنید. زیرا در صورتی که زغال بی کیفیت تهیه کنید علاوه بر این اینکه در استفاده شخصی اما چنانچه فروشگاه معتبری را در این زمینه نمیشناسید بهتر است فروشگاه های اینترنتی مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.