زغال کبابی

مقدمه: قبل از اینکه به معرفی و توضیح زغال کبابی بپردازیم بهتر است ابتدا خود واژه زغال را بدانیم و ترکیبات و نحوه تشکیل آن را توضیح دهیم و در انتها به معرفی زغال کبابی بپردازیم. در واقع زغال چوب که به آن انگِشت هم میگویند یک ماده سیاه رنگ، سبک و شکننده است که از نیم سوختن چوب یا دیگر بخش های گیاهان و جانوران تشکیل میشود. در صورتی که بخش اعظمی از این مواد به کربن تبدیل شده باشند به طوری که ۸۵ تا ۹۵ درصد آن از کربن باشد زغال تشکیل میشود. پس تا اینجا متوجه شدیم که باقی مانده سوختن چوب درختان و دیگر بخش های آن زغال را تشکیل میدهد. اما موضوع اصلی این مقاله زغال کبابی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

خرید زغال کبابی,زغال کبابی

کاربرد زغال

زغال از قرن ها پیش مورد استفاده قرار میگرفت و برای موارد مختلف از آن استفاده میشد‌. انواع کاربرد زغال را میتوان به چند دسته تقسیم کرد:

۱_برای گرما: در گذشته از چوب و زغال برای روشن نگه داشتن شومینه استفاده میکردند. به طوری که افراد خانه تمام تابستان را صرف جمع کردن هیزم میکردند تا از زغال آن در زمستان استفاده کنند. بعد ها بخاری های زغالی نیز پا به عرصه گذاشتند و افراد برای روشن نگه داشتن آن ها از زغال استفاده میکردند.

۲_پخت و پز: از زغال برای استفاده در منقل و تهیه کباب استفاده میکنند. این زغال ها به زغال کبابی معروف هستند.

۳_مصرف توتون و تنباکو: یکی از مهم ترین کاربرد های زغال استفاده از آن برای روشن نگه داشتن و استنشاق تنباکو است. زغالی که برای قلیان استفاده میشود نوع خاصی از زغال به عنوان زغال فشرده و زغال قالبی است.

۴_تهیه فولاد: جالب است بدانید که از زغال در تهیه فولاد هم استفاده میشود.
به همین دلایل است که همواره بازار خرید و فروش زغال داغ است و مشتریان ویژه خود را دارد.

زغال کبابی چیست؟

زغال کبابی همان زغالی است که از سوزاندن چوب به دست می آید‌. این نوع زغال از انواع دیگر زغال ها ارزان تر است و گزینه مناسبی برای تهیه کباب است. اما این بدان معنا نیست که نمیتوان از زغال فشرده یا قالبی استفاده کرد اما از آنجایی که قیمت زغال فشرده و قالبی بالا است، استفاده از آن ها برای پخت و پز مقرون به صرفه نیست.

زغال فشرده چیست؟

زغال فشرده، زغالی است که از ترکیب: خاک اره، پوست گردو و خاک زغال تشکیل شده است. تولید کنندگان به نسبت های مشخص این سه ماده را با هم ترکیب میکنند و با دستگاه مخصوص فشرده میکنند. این زغال ها معمولا برای قلیان مورد استفاده قرار میگیرند و بسیار به صرفه و اقتصادی هستند چرا که خیلی دیر میسوزند و حرارت بسیار بالایی هم دارند.

زغال لیمو چیست؟

زغال لیمو نوعی زغال است که از سوزاندن چوب درخت مرکبات به خصوص لیمو تهیه میشود. گفتنی است، زغال لیمو بسیار با کیفیت بوده و فاقد گاز های سمی است. همچنین دارای حرارت بالا و دیر سوز است. از این رو قیمت این نوع زغال، گران تر است.

ویژگی یک زغال کبابی خوب

۱_خیلی زود خاموش نشود.

۲_دود نداشته باشد.

۳_گاز زیاد و بو نداشته باشد.

۴_حرارت زیادی داشته باشد.

۵_خاکستر زیادی تولید نکند.

در کل اگر زغال از چوب خوب و در شرایط مناسب تهیه شود، دارای کیفیت بسیار زیادی خواهد بود.

زغال کبابی,زغال کبابی ارزان

روش تهیه زغال کبابی چگونه است؟

۱_روش سنتی و اولیه تهیه زغال که از قرن ها پیش توسط اروپاییان مورد استفاده قرار داشته است و امروزه نیز مورد استفاده قرار میگیرد اینگونه است که مقدار زیادی هیزم را روی هم انباشته میکنند و در فضایی باز و هوایی آزاد میسوزانند تا در نهایت زغال تشکیل شود. اما این روش سبب تولید مقدار زیادی گاز و ورود آن به هوا میشود.

۲_روش دوم به این شکل است که چوب ها را در کوره جمع میکنند سپس آن ها را میسوزانند. در این روش به محض سوزاندن چوب ها دریچه کوره را میبندند تا چوب ها به مرور به زغال تبدیل شکند. در این روش محلی به کوره متصل است که گاز ها به آن محیط منتقل میشود و از آن در تهیه الکل، اسید استیک و استون استفاده میکنند.

خرید زغال

در نظر داشته باشید که هرچقدر از زغال باکیفیت تری برای مصارف خود استفاده کنید، آسیبات ناشی از گاز ها متصاعد شده از آن کاهش میابد. همچنین از آن جایی که این زغال های با کیفیت خیلی دیر تر میسوزند و خاکستر میشود پس از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه هم خواهند بود. حال اگر قصد خرید زغال را دارید بهتر است به فروشگاه های معتبر فروش زغال مراجعه کنید تا از کیفیت زغال خریداری شده اطمینان داشته باشید.

زغال زنده چیست؟

یکی از کاربرد های خیلی مدرن استفاده از زغال، استفاده از آن به عنوان زغال زنده است.

در جنگ جهانی اول دانشمندان کشف کردند که اگر زغال در معرض حرارت زیاد قرار بگیرد، دارای حالتی میشود که قدرت جذب گاز آن افزایش میابد. عموما از این روش برای ساخت ماسک های ضد گاز استفاده میکنند. این زغال ها را امروزه زغال زنده مینامند. برای تهیه زغال زنده، مقداری زغال را در کنار هم قرار میدهند و از میان آن ها بخار بسیار گرمی را عبور میدهند. در این شرایط زغال ها حالت اسفنجی پیدا میکنند و تمام گاز های سمی را که از کنار آن میگذرند جذب میکنند. جالب است بدانید که زغال زنده توانایی بسیار بالایی در جذب گاز های سمی دارد اما به مقدار بسیار کمی اکسیژن جذب میکند. پس کسی که از ماسک ضد گاز استفاده میکند خیلی راحت نفس میکشد و مشکلی در دریافت اکسیژن نخواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *